Sposób przygotowania:
Muffinki z jabłkiem i kruszonką1
Do miski dajemy miękkie masło cukry ,wiórki i mąkę wyrabiamy ręką.
Zawsze robię więcej kruszonki wsypuję do woreczka i zamrażam. Aby mieć pod ręką już gotową.
2
Jabłka obieramy kroimy w kostkę posypujemy cukrem i cynamonem mieszamy.
3
Do miski wlewamy kefir ,olej i wbijamy jajko.
Mieszamy ręcznie tylko aby składniki się połączyły.
4
W drugiej misce mieszamy suche składniki mąkę ,proszek,sodę i kakao.
5
Suche składniki przesiewamy do płynnych dodajemy pokrojone jabłka mieszamy bardzo krótko.
6
Formę na muffinki wykładamy papierowymi papilotkami i dajemy ciasto.
Na górę każdej babeczki sypiemy kruszonkę.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy 25 -30 minut.
POLECAM!!!
gusia1000