akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Muffiny czekoladowe z cukinią

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Muffiny czekoladowe z dodatkiem startej cukinii. Bardzo smaczne, wilgotne i szybkie do przygotowania. Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia. Smacznego!

Muffiny czekoladowe z cukinią

Składniki:

Muffiny czekoladowe z cukinią

 

  • 3 jajka
  • 1,5 szkl. cukru
  • 1 szkl. oleju
  • 1/3 szkl. prawdziwego kakao
  • 1,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 2 szkl. startej cukinii
  • 3 szkl. mąki pszennej
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka przyprawy do piernika

Sposób przygotowania:

Muffiny czekoladowe z cukinią
1. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej!!! Suche składniki wymieszać do połączenia. Jajka ubić z cukrem i olejem, dodać ekstrakt, kakao i cukinię, wymieszać. Następnie wsypać suche składniki i ponownie wymieszać. 2. Masę przelać do papilotek do ¾ ich wysokości. Piec w 175 st.C około 20-25 minut. Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia. Smacznego!

Przepis znaleziony na blogu Domowa cookierenka Agi. Polecam!