lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Muffiny czekoladowo kajmakowe

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Czekoladowe słodkości, pyszne kajmakowe rarytasy. Nie można sobie wyobrazić smaku, trzeba je zrobić i skosztować czego polecam wam naprawdę ochoczo.

Muffiny czekoladowo kajmakowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Muffiny czekoladowo kajmakowe

Składniki:

 

 

 

  • ksylitol pół szklanki

 

  • czekolada rozpuszczona ciemna 150 g

 

  • błonnik kakaowy 1 łyżka ( kakao)

 

  • kajmak 200 g

 

  • proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki

 

  • soda 1/2 łyżeczki

Sposób przygotowania:

Muffiny czekoladowo kajmakowe

Wykonanie:

Do misy wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą, wsypujemy ksylitol i błonnik kakaowy, mieszamy. Wbijamy jaja i dodajemy do składników.

Rozpuszczamy masło i studzimy, dodajemy do składników suchych. Czekoladę rozpuszczamy i dodajemy do niej kajmak, przekładamy do reszty składników. Mieszamy łopatką i łyżką nakładamy do papilotek.

Pieczemy 25 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu i wystudzeniu możemy posypać cukrem pudrem.

Muffiny czekoladowo kajmakowe
Do misy wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą, wsypujemy ksylitol i błonnik kakaowy, mieszamy.
Muffiny czekoladowo kajmakowe
Wbijamy jaja i dodajemy do składników. Rozpuszczamy masło i studzimy, dodajemy do składników suchych.
Muffiny czekoladowo kajmakowe
Czekoladę rozpuszczamy i dodajemy do niej kajmak, przekładamy do reszty składników.
Muffiny czekoladowo kajmakowe
Mieszamy łopatką i łyżką nakładamy do papilotek. Pieczemy 25 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu i wystudzeniu możemy posypać cukrem pudrem.

Tagi:

ciastka