Sposób przygotowania:
Muffinki kakaowe
Do jednej miski przesiewamy wszystkie sypkie składniki. Do drugiej dajemy miękkie maso lub margarynę oraz cukier i ucieramy na puszystą masę.
Do utartych składników dodajemy po jednym jajku ( każde następne, gdy poprzednie połączy się z masą). Następnie porcjami dodajemy sypkie składniki. Pod koniec miksowania dodajemy śmietanę i dokładnie łączymy.
Gotowym ciastem napełniamy papilotki. Pieczemy w 180 st przez około 20-25 minut. Upieczone i ostudzone muffinki dekorujemy ubitą na sztywno bitą śmietaną.
Wierzch przed podaniem można posypać kolorową posypką. Jeśli zrobimy to za wcześnie posypka się rozpuści.
Do utartych składników dodajemy po jednym jajku ( każde następne, gdy poprzednie połączy się z masą). Następnie porcjami dodajemy sypkie składniki. Pod koniec miksowania dodajemy śmietanę i dokładnie łączymy.
Gotowym ciastem napełniamy papilotki. Pieczemy w 180 st przez około 20-25 minut. Upieczone i ostudzone muffinki dekorujemy ubitą na sztywno bitą śmietaną.
Wierzch przed podaniem można posypać kolorową posypką. Jeśli zrobimy to za wcześnie posypka się rozpuści.
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki