Sposób przygotowania:
Muffiny marmurkowe
W jednej misce wymieszać razem produkty sypkie (mąkę, biały cukier i proszek do pieczenia), a w drugiej misce połączyć razem produkty płynne (mleko, olej i jajka). Przelać wymieszane razem produkty płynne do zmieszanych razem produktów sypkich i wszystko razem wymieszać, by powstała jednolita masa. Powstałe, wymieszane surowe jeszcze ciasto podzielić na pół, rozdzielić na dwie części. Do jednej części surowego jeszcze ciasta dodać cukier waniliowy, a do drugiej części dodać kakao i kilka kropli aromatu arakowego. Blaszkę do pieczenia muffin wyłożyć papierowymi foremkami. Do każdej foremki nalewać na zmianę trochę jasnego waniliowego ciasta i po trochu kakaowego ciasta. Blaszkę wyścieloną papierowymi foremkami wypełnionymi surowym jeszcze dwukolorowym ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do180 stopni i piec babeczki przez 25 - 30 minut.