lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Marmurkowe muffinki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Muffin-ki wyszły mi dwukolorowe szkoda ze je widelcem nie pomerdałam przed upieczeniem

Marmurkowe muffinki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Marmurkowe muffinki

 

  • 280 gram mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 115 gram cukru
  • 2 jajka
  • 85 gram roztopionego masła
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (dałam2 łyżki cukru waniliowego
  • 2 łyżki kakao

Sposób przygotowania:

Marmurkowe muffinki
Zmiksowałam jaja z cukrem i cukrem waniliowym na puch dodałam mąkę z proszkiem do pieczenia na przemian z tłuszczem. Podzieliłam ciasto na dwie części do jednej dodałam kakao i rozmieszałam. Wlewałam partiami ciasto raz jasne raz ciemnie piekłam 20 minut na środkowym poziomie w 170 stopniach 12 sztuk mi wyszło :)
Marmurkowe muffinki
Ciasto ma mieć konsystencję podobna do babki