Sposób przygotowania:
muffiny - mix paprykoway
każdą z papryk oczyszczamy z pestek. Następnie kroimy w kostkę. Do jednej miski dodajemy dwie szklanki mąki, proszek do pieczenia, sól, pieprz, majeranek. Mieszamy suche składniki, wrzucamy pokrojoną paprykę i ponownie mieszamy. Do oddzielnej miski wlewamy pół szklanki oleju, szklankę kefiru, 2 łyżki mleka i wbijamy dwa małe jaja - ubijamy trzepaczką wszystkie skłaniki. Gdy się połączą ze soba mokre składniki przelewamy do suchych. Mieszamy wszystko niestarannie- powinny nawet być grudki mączne. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Formy na muffiny natłuszczamy aby nie przystało ciasto do blaszki. Wypełniamy ciastem do 3/4 wysokości - bo urosną nam. I pieczemy ok 35 minut. Najlepiej sprawdzić czy upieczone są suchym patyczkiem. Jeżeli patyczek będzie suchy po wyciągnięciu z muffina oznaka że jest już dobre ciasto.