Sposób przygotowania:
Muffiny o smaku pieczonych jabłek
Jabłka myje i obieram, kroję w małą kosteczkę , można skropić sokiem z cytryny aby nie ciemniały.
Mąkę mieszam z cukrem , sodą i proszkiem do pieczenia. W drugiej misce mieszam jajka z maślanką i olejem. Płynne składniki wlewam do sypkich , dodaję pokrojone jabłuszka i mieszam całość.
Gotowym ciastem napełniam foremki do muf fin ( 40 sztuk)
Piekę około 30 minut w 175 st C.
Studzę, zimne dekoruję .
Mąkę mieszam z cukrem , sodą i proszkiem do pieczenia. W drugiej misce mieszam jajka z maślanką i olejem. Płynne składniki wlewam do sypkich , dodaję pokrojone jabłuszka i mieszam całość.
Gotowym ciastem napełniam foremki do muf fin ( 40 sztuk)
Piekę około 30 minut w 175 st C.
Studzę, zimne dekoruję .