Sposób przygotowania:
Pyszny chlebek na mące chlebowej z bakaliami1.

Wsypać do miski mąkę pszenną chlebową.
2.

Dosypać rodzynki, chia, słonecznik, żurawinę i dokładnie wymieszać.
3.

Wsypać cukier biały i znowu wymieszać.
4.

Dosypać sól kuchenną, za każdym razem mieszać łyżką.
5.

Świeże drożdże poskubać w palcach i dodać do reszty.
6.

Na końcu wlać letnią wodę.
7.

Wszystko bardzo dokładnie wymieszać łyżką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 30 minut.
8.

Po tym czasie ciasto "odgazować", przełożyć do silikonowych foremek i pozostawić jeszcze na około 15 minut.
9.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 250 stopni C na 10 minut. Potem zmniejszyć temperaturę do 200 stopni C i piec jeszcze chlebki przez 45 minut.
10.

Wystudzić chlebki na kratce.
11.

Smacznego !