Sposób przygotowania:
Muffiny z białą czekoladą
Dwie szklanki mąki wsypujemy do głębokiej miski. Dodajemy następnie do niej dwie łyżeczki proszku do pieczenia, dwie płaskie łyżki kakao, wsypujemy 3/4 szklanki cukru. Czekoladę kroimy na małe kawałeczki i również dodajemy do suchych produktów, które znajdują się w misce. Wszystkie sypkie produkty mieszamy ze sobą. W oddzielnej misce łączymy ze sobą pół szklanki oleju, szklankę jogurtu greckiego, dodajemy łyżkę śmietany oraz wbijamy jajo. Dokładnie nasze płyny mieszamy ze sobą. Do suchych składników dodajemy mokre - mieszamy nie dokładnie.. Muffiny powinny nawet mieć grudki mączne. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Formy na muffiny natłuszczamy i przelewamy ciasto do 3/4 wysokości. Pieczemy około 30-35 minut. Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem.