Sposób przygotowania:
muffiny z boczkiem i cebulą
boczek kroimy w grubą kostkę. Cebulę obieramy i również kroimy w kostkę. Podsmażamy na patelni. Do jednej miski głębokiej wsypujemy dwie szklanki mąki, proszek do pieczenia, sól oraz pieprz. Mieszamy suche składniki. W drugiej misce łączymy ze sobą szklankę kefiru, pół szklanki oleju, wbijamy jedno całe jajo i dokładnie ze sobą mieszamy - najlepiej trzepaczką. Następnei do mokrych składnikow dodajemy podsmażony boczek z cebulą - mieszamy. Do suchych składników przelewamy mokre , mieszając niekoniecznie dokładnie. Muffiny powinny zawierać grudki mączne. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Formy na muffiny smarujemy troszkę olejem, napełniamy je do 3/4 wysokości i pieczemy ok 35 minut. Najlepiej sprawdzić czy są już dobre suchym patyczkiem. Polecam muffiny z chłodnikiem