Sposób przygotowania:
Muffiny z chili
Dwie szklanki mąki wsypujemy do miski. Dodajemy do niej również dwie łyżeczki proszku do pieczenia,wsypujemy łyżeczkę bazylii, dodajemy pieprz, sól, przyprawę chili i mieszamy dokładnie. Do drugiej miski wlewamy szklankę jogurtu naturalnego, pół szklanki oleju, wbijamy jedno jajo i mieszamy dokładnie płyny. Do suchych składników przelewamy mokre . Mieszamy wszystkie produktu razem, lecz nie musimy mieszać ich dokładnie , na jednolitą masę. Mogą nawet być grudki mączne. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Formy na muffiny smarujemy olejem żeby ciasto nie przystało do blaszki. Ciasto muffinowe wylewamy do foremek do 3/4 wysokości. Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 30-35 minut. Najlepiej sprawdzić czy są już upieczone patyczkiem suchym lub wykałaczką. Najlepiej smakują na ciepło;)