Sposób przygotowania:
Muffiny z jeżynami
Do miski wsypać dwie szklanki mąki, jedną szklankę cukru. Dodać dwie łyżki kakao. Dosypać dwie łyżeczki proszku do pieczenia oraz szczyptę soli. Wszystko razem wymieszać.
W drugiej misce przygotować składniki mokre. Wlać szklankę mleka, dodać dwa jajka oraz roztopione masło ( około pół szklanki). Wszystko razem wymieszać.
Następnie składniki suche połączyć w jedną masę ze składnikami mokrymi. Wsypać jeżyny, wymieszać delikatnie i napełnić formą do muffinek.
Piec w temperaturze 180 stopni przez około 25 - 30 minut.
W drugiej misce przygotować składniki mokre. Wlać szklankę mleka, dodać dwa jajka oraz roztopione masło ( około pół szklanki). Wszystko razem wymieszać.
Następnie składniki suche połączyć w jedną masę ze składnikami mokrymi. Wsypać jeżyny, wymieszać delikatnie i napełnić formą do muffinek.
Piec w temperaturze 180 stopni przez około 25 - 30 minut.