Sposób przygotowania:
Sernik "leśne runo"Ciasto kruche;
Ciasto kruche:
Mąkę wymieszać z cukrem i kakao, dodać zimne pokrojone masło, oraz żołtka, szybko zagnieść ciasto,
ETAP 2:
wylepić dno wyłożonej pergaminem tortownicy o wym 22 cm.
Włożyć do nagrzanego do 180*c i podpiec 15 minut, wyjąć, ostudzić.
ETAP 3:
Masa serowa:
Tabliczkę gorzkiej czekolady połamać i rozpuścić w miseczce nad parą wodną do uzyskania, lejącej konsystencji.
ETAP 4:
Twaróg, jajka, budyń, mleko w proszku, cukier oraz słodką śmietankę, umieścić w misce, zmiksować krótko mikserem na jednolitą masę, wlać płynną gorzką czekoladę i wymieszać. Tak przygotowaną masę serową wylać na podpieczony spód, posypać małą ilością jeżyn –resztę odłożyć do dekoracji, włożyć do nagrzanego do 160*c piekarnika i piec około 55 minut.
Studzić przy otwartych drzwiczkach.
Zimny udekorować polewą z gorzkiej czekolady posypać grubo jeżynami i malinami oraz twisterem czekoladowym, schłodzić w lodówce .
Słodkich wypieków!
Jagodowa
Magdalena88
2milutka