Sposób przygotowania:
Muffiny z lukrem śmietanowym
Jabłka wybieramy twarde i słodkie obieramy i kroimy w małą kosteczkę. Szykujemy formę do muffinek wykładamy ja papilotkami. Robimy lukier śmietanowy którym będziemy polewać zimne muffiny . Mieszamy cukier puder z śmietaną 30 procent perfumujemy olejkiem śmietanowym i odstawiamy na bok. Do jednej miski wbijamy jajka dodajemy pół szklanki oleju i jedna szklankę mleka - mieszamy rózgą. Perfumujemy olejkiem śmietanowym- mieszamy. Do drugiej miski wsypujemy 2 szklani maki 2 łyżeczki proszku do pieczenia, cukier ok 1/2 szklanki łączymy zawartość misek. Mieszamy dobrze dużą łyżką. Nakładamy po jednej łyżce ciasta potem dajemy kostkę jabłka i dodajemy druga łyżkę ciasta. Pieczemy ok 20 min w 200 stopniach. . Upieczone muffiny wyciągamy z piekarnika odstawiamy do wystygnięcia. Zimne moczymy w lukrze. Ozdabiamy perełkami układając z nich różne wzory .