Sposób przygotowania:
Muffiny z likierem cytrynowym
Do jednej miski wlać olej, wbić parę jajek, likier oraz śmietankę, a do drugiej wsypać składniki suche jak mąka pszenna, proszek do pieczenia, cukier, cukier waniliowy i szczyptę soli. Wlać składniki mokre do suchych i wymieszać oraz napełniać wgłębienia w formie silikonowej.
Piekarnik nagrzać do 175-180 st. C, a blachę wstawić na kratkę rusztową. Piec z ok.20-25 min. Obserwować,czy babeczki wyrosły i zrumieniły się, jeśli tak, to wyjąć formę przez rękawice i po ostudzeniu podważyć czubkiem noża muffinki.
Można je podawać w papilotach lub bez nich. Przysmak ten niestety nie dla dzieci.
Piekarnik nagrzać do 175-180 st. C, a blachę wstawić na kratkę rusztową. Piec z ok.20-25 min. Obserwować,czy babeczki wyrosły i zrumieniły się, jeśli tak, to wyjąć formę przez rękawice i po ostudzeniu podważyć czubkiem noża muffinki.
Można je podawać w papilotach lub bez nich. Przysmak ten niestety nie dla dzieci.