Sposób przygotowania:
Urodzinowe babeczki
Rozgrzać piekarnik do 180st.C.Formę na 12 muffin wyłożyć papierowymi foremkami.Wymieszać mąkę,proszek do pieczenia,sodę i sól.Mikserek ubić cukier i masło na puszystą masę.Dodawać po jednym jajku,za każdym razem dobrze mieszając.Dodać rozpuszczona czekoladę,skórkę pomarańczową i esencję waniliową.Na przemian dodawać mieszankę mączną i mleko,ubijać na niskich obrotach,aż się połączą.Ciasto wykładać do foremek do 3/4 wysokości.Piec 15-20 min,aż ciasto się pod dotykiem będzie sprężyste.Wyjąć formę z piekarnika i lekko ostudzić.Wyjąć z formy o całkowicie ostudzić. Krem:zmiksować cukier puder,kakao,masło,sok pomarańczowy,likier,skórkę pomarańczową,esencję i sól,aż powstanie lekka puszysta masa.Polewą posmarować wierzch babeczek.Odstawić do stężenia.
thegrooba
marietta