Sposób przygotowania:
Muffiny z pyszną białą chmurką
Marchew obieram, myję ścieram na tarce na grubych oczkach. Jajka wbijam do miski i ucieram z cukrem na puszystą masę. W osobnej misce mieszam marchew, mąkę, cukier waniliowy, proszek i sodę. Dodaję olej, całość mieszam i dodaję do jajek z cukrem. Całość energicznie przez krótką chwilę mieszam i tak przygotowane ciasto wlewam do foremek papierowych do muffinów. Piekę około 25 minut w 180C. W tym czasie robię krem. Masło rozpuszczam i studzę. Serek mascarpone miksuję mikserem wraz z cukrem pudrem, którego dodaję powoli. Dodaję też powoli roztopione masło i sok z cytryny. Pamiętajcie, że krem musi być dość gęsty więc nie żałujcie cukru pudru. Ja dodałam ok 3/4 szklanki bo nie chciałam aby mój krem był aż tak mocno słodki. Krem wstawiam do lodówki. Muffiny po upieczeniu studzę porządnie i wówczas nakładam krem.