Inspirowane Smakiem

Inspirowane Smakiem

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 85]

Muffiny ze snickersem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne muffiny z wykorzystaniem jednego z najlepszych batonów i masła orzechowego.

Muffiny ze snickersem

Składniki:

Muffiny ze snickersem

 

  • mąka pszenna - 250 gram
  • cukier brązowy - 4 łyżki
  • cukier wanilinowy - 2 łyżeczki
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • masło orzechowe - 6 łyżek
  • jajko - 1 średnie
  • sól - szczypta
  • masło roztopione - 50 gram
  • mleko - 180 ml
  • batony Snickers - 150 gram

Sposób przygotowania:

Muffiny ze snickersem
1. W mniejszej misce rozbełtujemy jajko ze szczyptą soli. Dodajemy mleko i mieszamy. Na końcu dodajemy roztopione, ale ostudzone lekko masło i mieszamy. 2. W większej misce mieszamy mąkę, cukier brązowy, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia. Dodajemy masło orzechowe i mieszamy widelcem, aż masa przypominać będzie kruszonkę. 3. Batony kroimy na małe kawałki. 4. Rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni. 5. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. 6. Formy do muffinek/papilotki napełniamy ciastem do pełnej wysokości (nie rosną wysokie). 7. Pieczemy 20-25 minut w 190 stopniach.