Elficzna

Elficzna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Muffiny ze Snikersem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne muffiny ze Snikersem

Muffiny ze Snikersem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Muffiny ze Snikersem

 

  • 2 szklanki mąki
  • 2 jaja
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżeczki kakao
  • pół łyżeczki sody
  • łyżeczka cukru waniliowego
  • 3/4 szklanki cukru
  • szklanka maślanki
  • 2 łyżki oleju + odrobinka oleju do rozpuszczonej czekolady
  • szczypta soli
  • 3 snikersy
  • czekoladę do polania.

 

 

Sposób przygotowania:

Muffiny ze Snikersem
Bierzemy dużą miskę i wsypujemy do niej mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cukier, sól, cukier waniliowy i kakao - mieszamy na sucho. Następnie dodaję maślankę, olej i jajka i ponownie mieszam - nie trzeba starannie mieszać, mogą być również małe grudki i to nic nie szkodzi. Snikersa kroję w plastry o grubości 0,5 cm. i każdy plaster przekrajam na pół. Następnie wlewam ciasto do papierowych foremek na ok 1/3 wysokości i na to kładę cztery połówki (dwa plastry) Snikersa. Na to kładę kolejną warstwę ciasta tak aby zakryła batona. Czekoladę która mi się wykruszyła z batonów podczas krojenia wsypuje do foremek :) nic sie nie zmarnuje. Tak przygotowane Muffiny wkładam do rozgrzanego do 180C piekarnika i piekę ok 25 - 30 min. Na końcu czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej z odrobinką oleju, polewam nią każdą babeczkę i kładę plaster Snikersa przecięty na pół. Smacznego!
Muffiny ze Snikersem
Wszystkie składniki mieszamy razem - najpierw suche a następnie dodajemy mokre
Muffiny ze Snikersem
Snikersa kroję w plastry o grubości 0,5cm, i każdy plaster na pół
Muffiny ze Snikersem
wlewam ciasto do foremek na wysokość 1/3 i wrzucam pokrojony batonik
Muffiny ze Snikersem
Całość zalewam ponownie ciastem aby zakryła Snikersa