Sposób przygotowania:
Muffiny ze Snikersem
Bierzemy dużą miskę i wsypujemy do niej mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cukier, sól, cukier waniliowy i kakao - mieszamy na sucho. Następnie dodaję maślankę, olej i jajka i ponownie mieszam - nie trzeba starannie mieszać, mogą być również małe grudki i to nic nie szkodzi. Snikersa kroję w plastry o grubości 0,5 cm. i każdy plaster przekrajam na pół. Następnie wlewam ciasto do papierowych foremek na ok 1/3 wysokości i na to kładę cztery połówki (dwa plastry) Snikersa. Na to kładę kolejną warstwę ciasta tak aby zakryła batona. Czekoladę która mi się wykruszyła z batonów podczas krojenia wsypuje do foremek :) nic sie nie zmarnuje. Tak przygotowane Muffiny wkładam do rozgrzanego do 180C piekarnika i piekę ok 25 - 30 min. Na końcu czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej z odrobinką oleju, polewam nią każdą babeczkę i kładę plaster Snikersa przecięty na pół. Smacznego!
marietta