kate1980

kate1980

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 212]

Mufinki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

równie dobrze do ciasta można dodać rodzynki i orzechy włoskie

Mufinki

Składniki:

Mufinki

 

  • 25 dag mąki
  • 5 dag drobno posiekanych migdałów
  • 15 dag cukru
  • 2 jajka
  • ¾ szklanki jogurtu naturalnego
  • Łyżeczka skórki otartej z cytryny
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Mufinki
Jajka ubić z cukrem aż powstanie biała masa. Następnie wlać jogurt, mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko dokładanie wymieszać. Na koniec dodaj skórkę z cytryny i migdały. Piec w formie na mufinki ok. 30 minut w temp. 180 stopni. Powstałe babeczki można posypać cukrem pudrem lub przygotować lukier.

Tagi:

jajko jajka