eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Mufinki marchewkowo-orzechowe Eli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Następne mufinki w których można przemycić warzywa.Tym razem marchewkę.

Mufinki marchewkowo-orzechowe Eli

Składniki:

Mufinki marchewkowo-orzechowe Eli

 

  • 4 jajka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 szklanka maślanki
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 mały proszek do pieczenia
  • 8 dkg posiekanych orzechów włoskich
  • 2 surowe marchewki utarte na tarce o drobnych oczkach

Sposób przygotowania:

Mufinki marchewkowo-orzechowe Eli
Jajka,cukier i cukier waniliowy ubić mikserem na puszystą masę.Dodać olej,maślankę i jeszcze chwilę ubijać.Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sito.Do masy dodać orzechy,marchewkę,mąkę i wymieszać drewnianą łyżką do połączenia składników.Ciasto wyłożyć do foremek na mufinki i piec w temperaturze 180 stopni przez 30-35 minut.Mufinki można polać lukrem,polewą lub posypać cukrem pudrem.Smacznego!