KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Mule po hiszpańsku z oliwkami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wyjątkowe mule o oryginalnym hiszpańskim smaku,

Mule po hiszpańsku z oliwkami.

Składniki:

Mule po hiszpańsku z oliwkami.

 

  • Składniki:
  • 400 gram muli,
  • 100 gramów szerokiego makaronu,
  • 1/5 szklanki białego wina,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 1 szalotka,
  • mała ostra papryczka,
  • 1 łyżka startego świeżego imbiru,
  • mały pęczek pietruszki,
  • sos rybny do smaku,
  • sól, pieprz do smaku,
  • kilka małych pomidorków,
  • kilka oliwek,
  • 1/2 szklanki sosu pomidorowego z puszki,
  • dobra oliwa,

 

 

 

Sposób przygotowania:

Mule po hiszpańsku z oliwkami.
Przygotowanie: Pierwsze zaczynamy od gotowania makaronu tak aby nie był rozgotowany. Między czasie do dużego garnka wlewamy oliwę, dodajemy posiekany , czosnek, pokrojoną papryczkę, imbir, drobno posiekaną w kostkę szalotkę, smażymy aż uzyskamy złoty kolor, dolewamy wino, sos pomidorowy, doprawiamy sosem rybnym, solą i pieprzem do smaku. Do gotowego wywaru wrzucamy dokładnie umyte mulę i gotujemy aż się pootwierają, dodajemy pokrojoną natkę pietruszki i wszystko dokładnie mieszamy. Na talerz układamy makaron, polewamy sosem z muli a na górę układamy mulę dekorując pomidorkami i oliwkami. Smacznego.

Tagi:

makaron sosy