SUPERPRZEPIS

Mule w białym winie

         
ocena: 5/5 głosów: 4
Mule w białym winie Więcej zdjęć (5)

Mule zrobione przez córkę na warsztatach u Piotra Kucharskiego

Składniki:

Mule w białym winie

 

 

Sposób przygotowania:

Mule w białym winie
Skorupki muli dokładnie oczyścić nożem..Cebule, czosnek i pomidory pokroić kostkę, chilli posiekać. W garnku rozgrzać oliwę, dać cebule, czosnek i chilli, podsmażyć, następnie dodać mule, podlać winem.Zamknąć garnek i dusić razem 5 minut. Dodać pomidory, natkę, sól, pieprz, skórkę z cytryny. Dusić kolejne 5 minut. Ewentualnie doprawić do smaku sokiem z cytryny.Sos ma być gęsty i aromatyczny. Wyłożyć na talerz.
Mule w białym winie
Mycie, oczyszczanie myli przed gotowaniem
Mule w białym winie
Wkładanie muli do garnka z cebula i pomidorami
Mule w białym winie
Mule gotujące sie w sosie, podlane winem
Mule w białym winie
Przyprawianie potrawy startą skórką z cytryny