Sposób przygotowania:
murzynek
1. Margaryne rozpuszczamy w rondelku na malym ogniu, nastepnie dodajemy cukier i mieszamy, az do rozpuszczenia, dolewamy mleko i wsypujemy kakao, mieszamy, nie doprowajac do wrzenia. Odstawiamy na bok do ostudzenia.
2. Bialka ubijamy na sztywno mikserem, dodajemy zoltka, make, proszek do pieczenia i na wolnych obrtotach ubijamy dalej, dolewmy ostudzona mase, zostawiajac troche w rondelku, zeby bylo na polewe. Miksujemy.
3. Taka mase przelewamy do foremki (keksowki) wylozonej papierem do pieczenia i pieczemy 40 min w 200 stopniach.
4. Po upieczniu i jak tam troche ostygnie polewamy reszta polewy i posypujemy wiorkami kokosowymi.
2. Bialka ubijamy na sztywno mikserem, dodajemy zoltka, make, proszek do pieczenia i na wolnych obrtotach ubijamy dalej, dolewmy ostudzona mase, zostawiajac troche w rondelku, zeby bylo na polewe. Miksujemy.
3. Taka mase przelewamy do foremki (keksowki) wylozonej papierem do pieczenia i pieczemy 40 min w 200 stopniach.
4. Po upieczniu i jak tam troche ostygnie polewamy reszta polewy i posypujemy wiorkami kokosowymi.