mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Murzynek mojej mamy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Puszyste ciasto czekoladowe:)

Murzynek mojej mamy.

Składniki:

Murzynek mojej mamy.

 

Sposób przygotowania:

Murzynek mojej mamy.
Masło, cukier, kakao i wodę przekładam do rondla i doprowadzam do zagotowania. Odlewam pół szklanki czekoladowej masy na polewę, a resztę masy pozostawiam do ostudzenia. Do dokładnie ostudzonej masy wbijam żółtka, wsypuję mąkę z proszkiem do pieczenia, wlewam alkohol i dokładnie całość mieszam. Ostrożnie mieszam masę z ubitymi na sztywną pianę białka, dodaję rodzynki obtoczone w mące. Przekładam ciasto do blachy wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia. Piekę ciasto około godziny w 180*C. Po ostudzeniu polewam ciasto pozostałą czekoladową polewą.

Tagi:

jajko jajka