Sposób przygotowania:
Murzynek z bakaliami
Miękka margarynę miksujemy z cukrem i dodajemy po kolei wszystkie składniki.
Bez kolejności, bez nadmiernej staranności. Po prostu miksujemy razem z margaryną i cukrem: budyń, mąkę,sodę, mleko, przyprawę do piernika, kakao i dżem.
Dodajemy pokruszone orzechy i rodzynki lub inne ulubione bakalie. wylewamy ciasto na wysmarowana olejem blachę i pieczemy w temperaturze 180 stopni około 50 minut.
Polewamy czekoladą, dekorujemy orzechami i gotowe!
Bez kolejności, bez nadmiernej staranności. Po prostu miksujemy razem z margaryną i cukrem: budyń, mąkę,sodę, mleko, przyprawę do piernika, kakao i dżem.
Dodajemy pokruszone orzechy i rodzynki lub inne ulubione bakalie. wylewamy ciasto na wysmarowana olejem blachę i pieczemy w temperaturze 180 stopni około 50 minut.
Polewamy czekoladą, dekorujemy orzechami i gotowe!