Sposób przygotowania:
Murzynek według Furmana
Do mleka dodać masło, cukier i kakao, lekko podgotować, aby masło się rozpuściło. Ostudzić i wlać do mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Do masy wbijać po jednym jajku, cały czas ucierając mikserem.
Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem formy keksowej (o wymiarach ok. 12 cm na 36 cm) i piec ok. 55 minut w temperaturze 160-170 °C.
Ostudzić i polać polewą czekoladową.
Smacznego.
Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem formy keksowej (o wymiarach ok. 12 cm na 36 cm) i piec ok. 55 minut w temperaturze 160-170 °C.
Ostudzić i polać polewą czekoladową.
Smacznego.
anullka7
http://pychaciasta.bloog.pl/id,2254863,title,Murzynek,index.html?ticaid=6b7ba
elzbieta8960