edytaha

edytaha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 992]

Murzynek z bananami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Ciasto upieczone przez córkę z okazji Dnia Ojca. Pachnące, wilgotne, słodkie. Nawet na drugi dzień było tak samo smaczne jak świeżo po upieczeniu.

Murzynek z bananami

Składniki:

Murzynek z bananami

 

 

Sposób przygotowania:

Murzynek z bananami
Obie mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 150-155 stopni z termo obiegiem (170 bez termo obiegu). Banany umyć, obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Miękkie masło spienić, dodać cukier puder, szczyptę soli, zmiksować. Dodać rum i całe jajka, a następnie przesianą mąkę z dodatkami i razem zmiksować. Połowę masy wyłożyć do foremki, a na niej rozłożyć plasterki bananów. Na banany wyłożyć resztę ciasta. Piec około 60 minut, do suchego patyczka.

Tagi:

jajko jajka