Sposób przygotowania:
Murzynek Ala kopiec kreta
Murzynek - ala kopiec kreta przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 175 stopni .Formę wyłóż papierem do pieczenia. Gotuję w garnku masło z wodą, cukrem i kakao ściągam z gazu i dodaje spirytus . Gorącą masę przekładam do miski najlepiej metalowej i wstawiam do zimnej wody . Najpierw dodaję rozbełtane żółtka potem mąkę z proszkiem do pieczenia, ponownie mieszam. Ubijam na sztywno pianę z białek i dodając porcjami do ciasta czekoladowego, delikatnie łączę w całość. Przekładam ciasto do wyłożonej papierem formy. Piekę 40 minut - do suchego patyczka w 170 stopniachMasa ala kopiec kreta przygotowanie: Śmietanę ubijam na sztywno . Dodaję cukier puder , sok z cytryny i śmietan fiksy. Kiedy już jest porządnie ściągnięta dodaje dopiero wiórka i delikatnie mieszam aby się nie rozpłynęły w śmietanie . Końcowy efekt: Murzynek ostudzony wyjmuje z formy , przekładam na podstawkę do tortu. Nożem wykrawam ciasto na około i wyjmuje je łyżka do szklanej miski , rękami kruszę na drobno. Banany obieram ze skórki kroje w poprzek i układam na cieście. Ubitą śmietanę przekładam na banany , robię kopułę okrągłą i posypuj pokruszonym ciastem. Wkładam do lodówki i schładzam przez 2 godzinki.
marietta
lalunia
Tak bardzo pyszne .