Sposób przygotowania:
Murzynek z kokosem LaluniWykonanie ciasta:
Do garnka włożyłam margarynę , wsypałam cukier , wlałam wodę i dodałam kakao.Garnek trzymałam na średnim gazie i mieszałam do rozpuszczenia i połączenia składników.Na koniec dodałam 50 ml wódki .Zostawiłam do ostudzenia ( odlałam pół szklanki masy , potem poleje ciasto -będzie polewa)Do ostudzonej masy dodałam 4 żółtka , wymieszałam.Przesiałam mąkę z proszkiem do pieczenia i dodałam do masy mieszałam, aż do ostatniej mąki.Ubiłam piane z białek i dodałam , mieszałam łyżką delikatnie.Do prostokątnej formy wsadziłam papier do pieczenia i na to wyłożyłam większą połowę ciasta.Wykładamy kokos z białkiem i resztę ciasta kładziemy na kokos.pieczemy 60 minut 170 stopniach .
Wykonanie masy kokosowej :
Zmiksować białka z cukrem.Dodać kokos ( mieszać łyżką)