Sposób przygotowania:
Murzynek z kokosem 2
Do miski lub rondla dajemy margarynę,cukier ,cukier waniliowy,mleko i kakao podgrzac az cukier z margaryną się rozpuszczą.Do wystudzonej masy wbijać po jednym jajku, ucierać mikserem następnie dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem,ciasto wymieszać.Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia 25 /40 cm wielkosc blachy.Następnie ubijamy białka dodając stopniowo cukier,do ubitych białek dodać wiórki kokosowe wymieszać.Bezę mozna dawać łyzeczką albo dać do worka cukierniczego i wyciskać porcje na ciasto.Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st pieczemy 40-45 minut na złoty kolor bezy. POLECAM !!!
TheKajtex
gusia1000
Wygląda przepysznie i na pewno tak smakuje.
Jesteś uzdolniona cukierniczo.