Sposób przygotowania:
Murzynek z wiśniami
Margaryne, cukier, wodę, kakao razem rozpuścić i zagotować. Do ciepłej masy dodać: mąke, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia, 2 żółtka. Dokładnie wymieszać, do ciasta dodać pianę ubitą na sztywno z 4 białek. Przelać do wysmarowanej i wysypanej bułką formy. W ciasto wkładać wiśnie z kompotu.
Latem można wkładać świeże wiśnie (bez pestek), ale muszą być obtoczone w mące ziemniaczanej. Piec ok 30 min w 180st. Do suchego patyczka. Można posypać pudrem lub polać polewą czekoladową i wiórkami kokosu.
Ciasta nie nalezy zbyt długo piec, żeby nei wyschło.
Latem można wkładać świeże wiśnie (bez pestek), ale muszą być obtoczone w mące ziemniaczanej. Piec ok 30 min w 180st. Do suchego patyczka. Można posypać pudrem lub polać polewą czekoladową i wiórkami kokosu.
Ciasta nie nalezy zbyt długo piec, żeby nei wyschło.
jovi
Natala1210