Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka kakaowe przekładane dżememETAP 1:

Mąkę pszenną, cukier puder i kakao przesiewamy do miski, dodajemy cynamon oraz żółtka.
Dodajemy masło prosto z lodówki i, ostrym nożem, siekamy je razem z resztą składników, po czym ciasto zagniatamy ręcznie.
Zagniecione ciasto owijamy folią, wstawiamy do lodówki na godzinę.
ETAP 2:

Następnie ciasto rozwałkowujemy na stolnicy podsypanej mąką. Z rozwałkowanego ciasta, za pomocą foremki, wycinamy parzystą ilość ciasteczek w wybranym kształcie.
ETAP 3:

Ciastka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C, pieczemy ok. 15 minut.
ETAP 4:

Ciastka studzimy. Na połowie ciasteczek rozsmarowujemy dżem. Na ciasteczka z dżemem wykładamy pozostałe ciastka.
ETAP 5:

Przed podaniem ciasteczka posypujemy przesianym cukrem pudrem.