Sposób przygotowania:
Murzynek z serowym oczkiem
Jajka ubić z cukrem do białości, dodać olej i mleko ( powoli wlewać), następnie wlać rozpuszczoną i przestudzoną czekoladę. Ciasto cały czas mieszamy robotem na najmniejszych obrotach, mąkę przesiać razem z kakao i proszkiem do pieczenia, powoli wsypać do masy jajecznej, mieszać tylko do połączenia się składników.
Ser skręcić przez maszynkę i dokładnie utrzeć z cukrem, proszkiem budyniowym i jajkiem.
Ciasto przelać do formy ( 33 cm na 22 cm) wyłożonej papierem do pieczenia, masę serową przełożyć do rękawa cukierniczego najlepiej jednorazowego, odciąć koniec i wyciskać na ciasto pasy z masy serowej, wyciskamy wzdłuż formy w odstępach mi weszły cztery i na tyle mi starczyło sera, jeśli odetniemy mniejszy koniec to paski będą cieńsze i możemy je dać gęściej
Ciasto pieczemy w temp.170 st około 45 minut po upieczeniu zostawiamy na kilka minut w uchylonym piekarniku. Po upieczeniu możemy polać polewą czekoladową lub tylko posypać cukrem pudrem.
Ser skręcić przez maszynkę i dokładnie utrzeć z cukrem, proszkiem budyniowym i jajkiem.
Ciasto przelać do formy ( 33 cm na 22 cm) wyłożonej papierem do pieczenia, masę serową przełożyć do rękawa cukierniczego najlepiej jednorazowego, odciąć koniec i wyciskać na ciasto pasy z masy serowej, wyciskamy wzdłuż formy w odstępach mi weszły cztery i na tyle mi starczyło sera, jeśli odetniemy mniejszy koniec to paski będą cieńsze i możemy je dać gęściej
Ciasto pieczemy w temp.170 st około 45 minut po upieczeniu zostawiamy na kilka minut w uchylonym piekarniku. Po upieczeniu możemy polać polewą czekoladową lub tylko posypać cukrem pudrem.
mocsłodkości
skuter5
Czekoladka 2