Sposób przygotowania:
Sernik w murzynku
Ciasto murzynek;
Masło lub margarynę włożyć do garnka i powoli rozpuszczać,dodać cukier, wodę oraz kakao.
Doprowadzić do zagotowania a następnie wystudzić.
Do wystudzonej masy dodać trzy żółtka,olejek rumowy, cztery łyżki wody oraz mąkę z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać.
Na koniec dodać ubitą na sztywno pianę z białek.
Całość przełożyć do średniej wielkości blaszki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.( u mnie tortownica kwadratowa 25/25 cm)
Na ciasto nałożyć masę serową.
Masa serowa;
Twaróg z wiaderka przełożyć do miski , dodać jajka, cukier oraz cukier waniliowy, śmietanę a na końcu proszek budyniowy, całość dokładnie wymieszać.
Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 60 minut.
Po upieczeniu i lekkim wystudzeniu górę sernika oblać rozpuszczoną w kąpieli wodnej mleczną polewą czekoladową.
Masło lub margarynę włożyć do garnka i powoli rozpuszczać,dodać cukier, wodę oraz kakao.
Doprowadzić do zagotowania a następnie wystudzić.
Do wystudzonej masy dodać trzy żółtka,olejek rumowy, cztery łyżki wody oraz mąkę z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać.
Na koniec dodać ubitą na sztywno pianę z białek.
Całość przełożyć do średniej wielkości blaszki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.( u mnie tortownica kwadratowa 25/25 cm)
Na ciasto nałożyć masę serową.
Masa serowa;
Twaróg z wiaderka przełożyć do miski , dodać jajka, cukier oraz cukier waniliowy, śmietanę a na końcu proszek budyniowy, całość dokładnie wymieszać.
Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 60 minut.
Po upieczeniu i lekkim wystudzeniu górę sernika oblać rozpuszczoną w kąpieli wodnej mleczną polewą czekoladową.
gusia1000