Sposób przygotowania:
Murzynkowa babka kawowa
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, kakao i solą. Mikserem ucieramy żółtka z cukrem. Stopniowo dolewamy wodę mineralną stale miksując.
Kawę rozpuszczamy w w niewielkiej ilości gorącej wody (ok 1/4 szklanki). Ostygniętą kawę wlewamy do masy jajecznej. Następnie porcjami wsypujemy przygotowaną mąkę z dodatkami i cały czas miksujemy.
Gdy składniki się połączą przekładamy do keksówki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 35 minut.
Czekoladę topimy razem z masłem w kąpieli wodnej i polewamy nią ostudzoną babkę. Posypujemy ozdobami.
Kawę rozpuszczamy w w niewielkiej ilości gorącej wody (ok 1/4 szklanki). Ostygniętą kawę wlewamy do masy jajecznej. Następnie porcjami wsypujemy przygotowaną mąkę z dodatkami i cały czas miksujemy.
Gdy składniki się połączą przekładamy do keksówki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 35 minut.
Czekoladę topimy razem z masłem w kąpieli wodnej i polewamy nią ostudzoną babkę. Posypujemy ozdobami.