Sposób przygotowania:
Murzynkowy przekładaniec
* Ubijamy jaja z cukrem na puch - masa podwaja się 3-4 kronie. * Rozpuszczam margarynę i dodaje stopniowo ostudzoną do masy jajecznej . * Mąkę przesiewam z proszkiem do pieczenia , dodaje do masy. * Aromat i kakao dodaję na końcu. * Formę okrągłą 26 cm smaruje margaryną i obsypuję mąką. * Przekładam ciasto do formy, piekę 45 minut w 170 stopniach. * Ciasto stygnie koło 45 minut . * Wycinam nożem tak z 1 cm od brzegu ciasto i wyjmuje łyżka , przekładam do miski i kruszę . * Kiedy środek jest już cały wydrążony kładkę obrane banany i zabieram się za ubijanie śmietany z cukrem pudrem i śmietan fiksem. * Ubitą śmietanę przekładam do murzynka i wykładam na nią konfiturę porzeczkową tak z 2 cm od brzegu, nie kładziemy na całej powierzchni śmietany bo będzie za słodkie. * Teraz posypuje pokruszonym ciachem i nie zakrywam konfitury , lepiej jak ja widać :) * Wstawiam do lodówki na 2 godzinki potem można jeść.
marietta