lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Murzynkowy przekładaniec

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Słodko oj słodko ale tak ma być . Czyż kobiety nie są słodkie. No są właśnie są przynajmniej ja taka jestem . Diablica jak trzeba zołza jak zmusza sytuacja i słodka na co dzień . To ja :P

Murzynkowy przekładaniec Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Murzynkowy przekładaniec

 

  • 3 jaja

 

  • cukier 250 gram

 

 

  • aromat waniliowy 5 kropel

 

  • 2 szklanki mąki tortowej typ 450

 

  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka

 

 

 

 

 

  • cukier puder 2 Łyżki

 

Sposób przygotowania:

Murzynkowy przekładaniec
* Ubijamy jaja z cukrem na puch - masa podwaja się 3-4 kronie. * Rozpuszczam margarynę i dodaje stopniowo ostudzoną do masy jajecznej . * Mąkę przesiewam z proszkiem do pieczenia , dodaje do masy. * Aromat i kakao dodaję na końcu. * Formę okrągłą 26 cm smaruje margaryną i obsypuję mąką. * Przekładam ciasto do formy, piekę 45 minut w 170 stopniach. * Ciasto stygnie koło 45 minut . * Wycinam nożem tak z 1 cm od brzegu ciasto i wyjmuje łyżka , przekładam do miski i kruszę . * Kiedy środek jest już cały wydrążony kładkę obrane banany i zabieram się za ubijanie śmietany z cukrem pudrem i śmietan fiksem. * Ubitą śmietanę przekładam do murzynka i wykładam na nią konfiturę porzeczkową tak z 2 cm od brzegu, nie kładziemy na całej powierzchni śmietany bo będzie za słodkie. * Teraz posypuje pokruszonym ciachem i nie zakrywam konfitury , lepiej jak ja widać :) * Wstawiam do lodówki na 2 godzinki potem można jeść.
Murzynkowy przekładaniec
Kiedy środek jest już cały wydrążony kładkę obrane banany i zabieram się za ubijanie śmietany z cukrem pudrem i śmietan fiksem.
Murzynkowy przekładaniec
Ubitą śmietanę przekładam do murzynka i wykładam na nią konfiturę porzeczkową tak z 2 cm od brzegu, nie kładziemy na całej powierzchni śmietany bo będzie za słodkie .