Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Mus czekoladowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszny deser,moje dzieci go uwielbiają.

Mus czekoladowy

Składniki:

Mus czekoladowy

 

Sposób przygotowania:

Mus czekoladowy
Żelatynę namoczyć w kremówce,a następnie podgrzewając,rozpuścić i odstawić by ostygła.po 1 tabliczce czekolady roztopić oddzielnie w kąpieli wodnej,dodać po dwa żółtka i wymieszać.Połowę śmietany dodać do czekolady białej,a drugą połowę do czarnej.Białka ubić na sztywną pianę,podzielić na dwie części i każdą delikatnie wymieszać z czekoladami,odstawić do lodówki do zastygnięcia.Następnie łyżką formować kule i układać na talerzykach.Pozostałe czekolady stopić w kąpielach wodnych i polać nimi deser.