Sposób przygotowania:
Mus czekoladowy z posypką w kształcie sercETAP 1:
![Mus czekoladowy z posypką w kształcie serc Mus czekoladowy z posypką w kształcie serc](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/mus-czekoladowy-z-posypka-w-ksztalcie-serc-494260.jpg)
W rondelku rozpuszczamy margarynę i zdejmujemy z ognia, a następnie dodajemy połamane na kawałki czekolady i mieszamy aż się całkowicie rozpuszczą. Mieszamy z żółtkami.
ETAP 2:
![Mus czekoladowy z posypką w kształcie serc Mus czekoladowy z posypką w kształcie serc](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/mus-czekoladowy-z-posypka-w-ksztalcie-serc-494261.jpg)
W trochę gorącej wody rozpuszczamy żelatynę i mieszamy z czekoladową masą. Pozostawiamy aby przestygła ale nie zastygła.
ETAP 3:
![Mus czekoladowy z posypką w kształcie serc Mus czekoladowy z posypką w kształcie serc](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/mus-czekoladowy-z-posypka-w-ksztalcie-serc-494262.jpg)
W oddzielnej misce ubijamy na sztywną pianę białka jaj.
ETAP 4:
![Mus czekoladowy z posypką w kształcie serc Mus czekoladowy z posypką w kształcie serc](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/mus-czekoladowy-z-posypka-w-ksztalcie-serc-494263.jpg)
Do przestudzonej masy czekoladowej dodajemy ubite białka i mieszamy.
Możemy przełożyć do szklanek czy pucharków łyżką lub poczekać aż lekko stężeje i przełożyć do rękawa cukierniczego z tylką w kształcie gwiazdki i wycisnąć do pojemniczków.
Wierzch udekorować posypką w kształcie serc.