Sposób przygotowania:
Mus czekoladowy z posypką w kształcie sercETAP 1:

W rondelku rozpuszczamy margarynę i zdejmujemy z ognia, a następnie dodajemy połamane na kawałki czekolady i mieszamy aż się całkowicie rozpuszczą. Mieszamy z żółtkami.
ETAP 2:

W trochę gorącej wody rozpuszczamy żelatynę i mieszamy z czekoladową masą. Pozostawiamy aby przestygła ale nie zastygła.
ETAP 3:

W oddzielnej misce ubijamy na sztywną pianę białka jaj.
ETAP 4:

Do przestudzonej masy czekoladowej dodajemy ubite białka i mieszamy.
Możemy przełożyć do szklanek czy pucharków łyżką lub poczekać aż lekko stężeje i przełożyć do rękawa cukierniczego z tylką w kształcie gwiazdki i wycisnąć do pojemniczków.
Wierzch udekorować posypką w kształcie serc.