Sposób przygotowania:
Mini muffinki na WalentynkiETAP 1:
Mąkę przesiać i na sucho wymieszać z cukrem, kakao, szczyptą soli i proszkiem do pieczenia. W drugiej misce wymieszać mleko, jogurt, jajka i rozpuszczone oraz przestudzone masło.
Mokre składniki wlać do suchych, dodać grubo siekaną czekoladę i wymieszać przy pomocy łyżki.
ETAP 2:
Uszykować foremki do muffinek ( potrzebujemy dwie formy z małymi otworami po 24 sztuki lub 2 formy do tradycyjnych muffin po 12 szt),
ETAP 3:
ciastem napełnić foremki i piec w temp. 200st około 10 minut jeśli chodzi o malutkie bo większe muffinki potrzebują około 20 minut.
Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i utrzeć ją z serkiem mascarpone, następnie dodać barwnik. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdki i ozdobić połowę muffinek, pozostałe muffinki posmarować nutellą i wszystkie udekorować cukrowymi dekoracjami.
ETAP 4:
pozostałe muffinki posmarować nutellą i wszystkie udekorować
zbysiowa
marietta