Sposób przygotowania:
Mus dla damy z białej czekolady
1. Wino wygotowujemy z miodem i cynamonem, tak by zmniejszyło swoją objętość o 1/3. Wyjmujemy cynamon i dodajemy przyprawę do grzańca oraz żelatynę. Przelewamydo kieliszków do 1/3 ich wysokości.2. Żółtka ubijamy z cukrem i zaparzamy 100ml zagotowanej śmietany. W tym rozpuszczamy biała czekoladę, a gdy masa ostygnie dodajemy ubitą śmietanę (200 ml) i schładzamy. Następnie kładziemy warstwę na warstwę wina w kieliszkach.3. Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem na sztywno i schładzamy. Czekoladę rozpuszczamy z masłem i studzimy, po czym dodajemy żółtka. Białko ubijamy i dodajemy do czekolady, a następnie łączymy ze schłodzoną bitą śmietaną i przekłady do kieliszków tworząc kolejną warstwę.4. Całość dekorujemy bitą śmietaną kładąc na jej szczyt małego bezika, a wokół kawałki owoców.
luna
misia14
eli_555
marietta