mniammm

mniammm

Kucharz
[Przepisów: 14]

Mus kakaowo-kawowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Najlepsze lekarstwo na chandrę :)

Mus kakaowo-kawowy

Składniki:

Mus kakaowo-kawowy

 

  • 1/2 kostki masła,
  • 3 łyżki cukru,
  • 3 łyżki kakao,
  • 1 łyżka kawy rozpuszczalnej drobno mielonej,
  • 1/2 łyżeczki cynamonu,
  • 5 jajek,
  • ulubiona czekolada lub cukierki czekoladowe,

Sposób przygotowania:

Mus kakaowo-kawowy
1. Masło rozpuścić, dodać cukier, mieszać, aż się rozpuści. Zdjąć z ognia, wsypać przesiane kakao, kawę i cynamon, wymieszać.

2. Żółtka utrzeć na puszysta masę, połączyć mikserem z wystudzoną masą kakaowo-kawową, następnie delikatnie z białkami ubitymi na sztywno.

3. Mus rozkładamy do pucharków, wstawiamy na 2-3 godziny do lodówki. Przed podaniem posypujemy posiekaną czekoladą.