Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Mus kawowo-czekoladowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, ostudzić. Żółtka ubić, wymieszać z ostudzoną czekoladą i mlekiem.

Mus kawowo-czekoladowy

Składniki:

Mus kawowo-czekoladowy

 

 

Sposób przygotowania:

Mus kawowo-czekoladowy
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, ostudzić. Żółtka ubić, wymieszać z ostudzoną czekoladą i mlekiem. Z białek ubić sztywną pianę, dodawać stopniowo do czekoladowej masy. Masę podzielić na dwie części, do jednej dodać kawę (dla wzmocnienia koloru można dodać 2 łyżki roztopionej ciemnej czekolady.) Mus rozkładać do pucharków na przemian. Schłodzić w lodówce kilka godzin, udekorować wedle uznania.