Sposób przygotowania:
Potrawka z dyni i cukinii.
Kiełbaskę pokroiłam w kostkę i podsmażyłam na oleju.Pod koniec dodałam pokrojone w piórka cebule i posiekany czosnek.Smażyłam na małym ogniu aż się cebulka zeszkliła. Przełożyłam do garnka całość. Obraną ze skóry cukinię pozbawiłam gąbczastego wnętrza z nasionami i pokroiłam w kostkę.Wsypałam ją na rozgrzany olej i zeszkliłam.Oprószyłam ją solą i czubrycą.Gdy się lekko poddusiła wyłożyłam na patelnię mus z dyni.Przesmażyłam razem minutkę i całość dołączyła do podsmażonej kiełbaski i cebuli.Podlałam potrawkę wodą i dusiłam aż cukinia była całkiem miękka (w trakcie uzupełniałam po troszku wodę,która odparowała.Doprawiłam solą i pieprzem.Potrawki nie zagęszczałam gdyż mus z dyni wspaniale zrobił to za mnie. Podałam z makaronem typu wstążki i posypałam zieleniną.