wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Mus z jabłek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Wato zrobić sobie zapasy na zimę.

Mus z jabłek

Składniki:

Mus z jabłek

 

  • 1 kg jabłek
  • 1,2 szklanki cukru
  • 2 łyżki wody

Sposób przygotowania:

Mus z jabłek
Jabłka obrać, opłukać. Pokroić w kostkę i włożyć do garnka i smażyć. Dodać cukier i wodę. Wymieszać i smażyć na średnim ogniu przez około 40 minut. Od czasu do czasu mus należy wymieszać, aby się nie przypalił do dna garnka. Gorący mus z jabłek nakładać do słoików. Szczelnie zakręcić i odwrócić słoik do góry dnem. Zostawić tak, do ostudzenia. Idealny ze świeżym pieczywem. Smacznego.