Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Mus z kaszy jaglanej, bananów i kakao

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Taki mus przygotowałam pierwszy raz i przyznam się szczerze, że obawiałam się smaku, ale pomimo moich obaw wyszło bardzo smacznie. Mus możemy przygotować bardziej lub mniej słodki. Polecam na podwieczorek.

Mus z kaszy jaglanej, bananów i kakao

Składniki:

Mus z kaszy jaglanej, bananów i kakao

Składniki:

Sposób przygotowania:

Mus z kaszy jaglanej, bananów i kakao
1. Kaszę płuczemy zimną wodą i dokładnie osączamy, następnie przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości i wchłonięcia całego płynu. Studzimy.

2. Do przestudzonej kaszy dodajemy banany, miód i kakao, z cytryny, całość miksujemy blenderem na gładką jednolitą masę, ewentualnie możemy jeszcze dosłodzić cukrem. Podajemy.

Rady: Jeżeli chcemy bardziej czekoladowy dodajemy więcej kakao.