Sposób przygotowania:
Mus z ryby
Śmietanę ubić na sztywno.
Dodać sok z cytryny, wymieszać.
Tuńczyka osączyć z zalewy i rozetrzeć na gładką masę z koniakiem i koncentratem pomidorowym, solą i pieprzem.
Do ubitej śmietany dodać masę z tuńczyka, wymieszać.
W gorącym wywarze rozpuścić namoczoną wcześniej żelatynę.
Odstawić do ostudzenia.
Wlać do formy 1/4 galarety, wstawić do lodówki na 30 minut.
Masę z tuńczyka wymieszać z 1/2 galarety i przełożyć do formy.
Zalać pozostałą galaretą, wstawić do lodówki na 2 godz.
Dodać sok z cytryny, wymieszać.
Tuńczyka osączyć z zalewy i rozetrzeć na gładką masę z koniakiem i koncentratem pomidorowym, solą i pieprzem.
Do ubitej śmietany dodać masę z tuńczyka, wymieszać.
W gorącym wywarze rozpuścić namoczoną wcześniej żelatynę.
Odstawić do ostudzenia.
Wlać do formy 1/4 galarety, wstawić do lodówki na 30 minut.
Masę z tuńczyka wymieszać z 1/2 galarety i przełożyć do formy.
Zalać pozostałą galaretą, wstawić do lodówki na 2 godz.