Sposób przygotowania:
Musli z owocami
Rodzynki zalać gorącą wodą i odstawić na chwilę, żeby zmiękły. Później rodzynki odcedzić. Jabłko bardzo dokładnie umyć, obrać i przekroić na pół, żeby wyciąć ze środka gniazda nasionek. Oczyszczone, obrane jabłko pokroić na nieduże i niegrube plasterki. Truskawki bardzo dokładnie umyć, osuszyć i powyrywać zielone ogonki, a w następnej kolejności przekroić na pół. Jagody bardzo dokładnie oczyścić i umyć. Mleka zagotować na niedużym ogniu, a w późniejszej kolejności dodać do mleka osiem łyżek musli. Mleko z musli dobrze wymieszać ze sobą. Do miseczki dać umyte i pokrojone owoce ( truskawki, jagody oraz jabłko) i rodzynki, a późniejzalać mlekiem wymieszanym z musli. Całość posypać po wierzchu według własnego uznania do smaku cynamonem..