Sposób przygotowania:
muss czekoladowy wg kaja__1991
czekoladę rozpuszczamy nad kąpielą parową. Mieszamy ja razem z kawą.
Śmietanę ubijamy i wstawiamy do lodówki. białka oddzielamy od żółtek, białka ubijamy na sztywną pianę. natomiast żółtka ucieramy z cukrem. w trakcie ubijania dodajemy przestudzoną czekoladę. następnie delikatnie mieszamy z pianą, a na koniec łączymy z bita śmietana .
Pucharki napełniamy musem czekoladowym, i wstawiamy deser do lodówki na godzinę. Grejpfruta sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki podzielić owoc na cząstki i wyciągnąć miąższ. udekorować deser miąższem i listkami mięty.
Śmietanę ubijamy i wstawiamy do lodówki. białka oddzielamy od żółtek, białka ubijamy na sztywną pianę. natomiast żółtka ucieramy z cukrem. w trakcie ubijania dodajemy przestudzoną czekoladę. następnie delikatnie mieszamy z pianą, a na koniec łączymy z bita śmietana .
Pucharki napełniamy musem czekoladowym, i wstawiamy deser do lodówki na godzinę. Grejpfruta sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki podzielić owoc na cząstki i wyciągnąć miąższ. udekorować deser miąższem i listkami mięty.