kaja__1991

kaja__1991

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 235]

muss czekoladowy wg kaja__1991

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

pyszne i smaczny deser nie tylko dla dzieci

muss czekoladowy wg kaja__1991

Składniki:

muss czekoladowy wg kaja__1991

 

  • 1,5 tabliczki czekolady gorzkiej
  • 3/4 pojemniczka śmietany kremówki
  • 4 jaja
  • grejpfrut
  • łyżka cukru
  • łyżeczka kawy rozpuszczalnej
  • łyżka siekanych orzechów
  • listki mięty do dekoracji

Sposób przygotowania:

muss czekoladowy wg kaja__1991
czekoladę rozpuszczamy nad kąpielą parową. Mieszamy ja razem z kawą.
Śmietanę ubijamy i wstawiamy do lodówki. białka oddzielamy od żółtek, białka ubijamy na sztywną pianę. natomiast żółtka ucieramy z cukrem. w trakcie ubijania dodajemy przestudzoną czekoladę. następnie delikatnie mieszamy z pianą, a na koniec łączymy z bita śmietana .
Pucharki napełniamy musem czekoladowym, i wstawiamy deser do lodówki na godzinę. Grejpfruta sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki podzielić owoc na cząstki i wyciągnąć miąższ. udekorować deser miąższem i listkami mięty.

Tagi:

kawa czekolada